Een spel dat nooit eerder werd gespeeld

Over De Groote Dropping

De Groote Dropping werd voor het eerst georganiseerd op 16 februari 2008. Voor de eerste editie kwamen we samen in café De Zwalmbond, aan de voet van de Berendries in Michelbeke. De deelnemers werden per vier gedropt in Rozebeke. Wanneer ze de juiste route terugvonden naar Michelbeke, wachtte hen een 'spetsende fuif'. 
 
Affiche van de eerste editie
 
In de jaren die volgden won De Groote Dropping aan populariteit. We zagen ons genoodzaakt om de inschrijvingen te beperken tot 15 teams van vier personen. Dat doen we om praktische redenen, maar ook omdat het onze bedoeling is om klein maar fijn te blijven. We bieden liever een kwalitatieve dropping die je nergens anders vindt dan een massa-evenement. 
 
We gingen steeds meer de nadruk leggen op het spelaspect om zo de competitiviteit tussen de teams aan te wakkeren. En dat werkt. We merken dat we onze 'vaste klanten' beginnen te krijgen. Al van ver op voorhand begint een psychologisch steekspel tussen de verschillende teams over wie bij de volgende editie de beste zal zijn. De vorige twee edities werden trouwens gewonnen door hetzelfde team, Original K & co. 
 
Original K & co
 
De editie van 2015 werd gewonnen door de leden van team Unitas. Zij overklasten met de vingers in de neus alle andere teams en behaalden maar liefst het maximum van de punten.
 
 
Na elke editie van De Groote Dropping houden we een korte enquête bij de deelnemers om te polsen naar wat ze goed en minder goed vonden. Inmiddels zijn we bezig met de organisatie van de zesde editie, die zal plaatsvinden op 5 november 2016. Het is onze bedoeling om het beste uit de vorige edities te combineren met originele nieuwe ideeën. Hopelijk slagen we erin om onze deelnemers opnieuw een fijne spelavond te bezorgen!
 
 
Tom Van Hautegem & Jeroen Petrus

Doorzoek de website